Kā mājas apstākļos un bez kūpināšanas pagatavot izcilu šķiņķi

Daudziem cilvēkiem sviestmaizes nav iedomājamas bez šķiņķa vai kādas citas gaļas piedevas. Taču veikalā nopērkamā kūpinātā gaļa ne vienmēr ir labākā izvēle, jo tās sastāvā var būt nevēlamas piedevas

Tāpēc visdrošākais risinājums ir pagatavot paša rokām savu sviestmaižu papildinājumu. Piedāvājam jums garšīgu un mājās pagatavotu šķiņķa recepti. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Škiņķis – lieliska alternatīva veikalā nopērkamai gaļai

Daudziem sviestmaizes ir neatņemama ikdienas ēdienreizes sastāvdaļa. Tās ir ātri un viegli pagatavojamas, turklāt piemērotas jebkurā diennakts laikā. Tās bieži tiek ēstas brokastīs vai vakariņās. Papildu priekšrocība – mēs paši varam izvēlēties sviestmaižu sastāvdaļas, pielāgojot tās savām vēlmēm.

Garšīgi dažādās variācijās

Šis šķiņķis ir lieliska iespēja tiem, kas vēlas baudīt garšīgu un mājās gatavotu gaļas izstrādājumu, kas būs daudz veselīgāks un kvalitatīvāks nekā veikalā iegādātās alternatīvas.

Mājas apstākļos pagatavots – garšīgs un sulīgs. Lai gan sākumā paša gatavota šķiņķa ideja var šķist sarežģīta, patiesībā tā nav nemaz tik grūta. Lai to pagatavotu, nepieciešamas nedaudzas sastāvdaļas.

Kā pagatavot 

Paša gatavota garša būs patīkams pārsteigums jūsu garšas kārpiņām un ļaus izbaudīt ko jaunu. Sākumā ar smalcinātāju sasmalcina konservēšanas sāli, cukuru, majorānu, timiānu, ķiploku un krustnagliņas. Ar šo maisījumu rūpīgi ieziež šķiņķi, pēc tam ietin to speciālā gaļas tīklā.

Gaļu ievieto traukā ar vāku un pārlej ar ūdeni tā, lai tā būtu pilnībā pārklāta. Trauku cieši noslēdz un novieto ledusskapī. Gaļai sālījumā jānostāvas ledusskapī no 10 dienām līdz divām nedēļām. Ik pa laikam to vajadzētu apgriezt, lai tā vienmērīgi marinētos. Ja sālījuma krāsa vai smarža mainās, tas jānomaina pret svaigu.

Pēc marinēšanas gaļu izņem no sālījuma un rūpīgi nosusina. Tad to liek vārošā viegli sālītā ūdenī un vāra – katram gaļas kilogramam nepieciešama viena stunda.

Lasi vēl: Mazs sadzīves priekšmets, ko parasti izmetam, izrādās satur 22 karātu zeltu

Sastāvdaļas:

Aptuveni 1,5–2 kg kvalitatīva šķiņķa
50 g konservēšanas sāls
10 piparu graudiņi
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote kaltēta majorāna
1 tējkarote kaltēta timiāna
2 krustnagliņas
1,5 litri vārīta un atdzesēta ūdens
1 tējkarote cukura

Kad mūsu šķiņķis ir kārtīgi atdzisis, tas ir gatavs baudīšanai – mājās gatavots un gardi aromātisks! Šis gardums būs lielisks papildinājums jūsu sviestmaizēm un veselīgāka alternatīva veikalā nopērkamajām desām. Tas varbūt ir laikietilpīgāks, bet nav visu laiku jāuzrauga, tikai laicīgi jāsagatavo, pārējais ir nieks! Lai labi garšo!

Leave a Comment